Roggebrood sandwich met appel en casselerrib1 persoon 5 min. bereiden Lunchgerecht ● vlees ● overige keukens Ingrediënten ● 2 sneetjes Duits zuurdesem roggebrood ● 25 g verse roomkaas ● 3 plakjes casselerrib ● ½ appel, in schijfjes ● 15 g rucola Bereiden: Bestrijk de sneetjes brood met de verse roomkaas. Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg deze op één sneetje roggebrood. Leg hierop de schijfjes appel en de rucola. Leg het andere sneetje met de besmeerde kant naar beneden erop. Leg de sandwich op een bordje. Je mag wel wat weglaten, maar niet toevoegen. Beetje kruiden extra is geen probleem. Open meergranen sandwich met kruidenomelet2 personen 10 min. bereiden Lunchgerechten ● vegetarisch ● hollands Ingrediënten ● 3 eieren ● 2 eetlepels melk ● 50 g (Hollandse geiten)kaas, geraspt ● 2 takjes basilicum, fijn gehakt ● 10 sprietjes bieslook, fijngehakt ● 1 eetlepel boter ● 4 sneetjes meergranen brood ● 50 g gemengde sla of kropsla ● 2 geroosterde groene paprika’s (pot), in repen Bereiding Klop in een kom de eieren los met de melk, geraspte kaas, het basilicum, bieslook, zout en vers gemalen peper. Smelt de boter in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig hoog vuur stollen tot een mooie omelet. Bestrijk de sneetjes meergranen brood dun met boter en leg ze op twee borden. Verdeel er de gemengde sla of in stukken gescheurde kropsla over. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de sneetjes brood..Verdeel de paprika erover en garneer met wat reepjes basilicum. Je mag wel wat weglaten, maar niet toevoegen. Beetje kruiden extra is geen probleem. Engelse kipsandwich recept2 personen 15 min. bereiden Lunchgerecht ● gevogelte ● overige keukens Ingrediënten ● ½ eetlepel olie ● 150 g kipfilet, in dunne plakjes ● ½ eetlepel tandoorikruiden ● 3 eetlepels Griekse yoghurt ● 2 eetlepels mayonaise ● ¼ groene paprika, in stukjes ● 4 grote sneden maïsvloerbrood ● 4 blaadjes lollo verte of andere sla Bereiden:Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en schep er dan 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise door. Schep ook de paprika erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rest van de yoghurt en mayonaise door elkaar en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg op elk sneetje brood een blaadje sla. Schep de tandoori-kipsalade op 2 sneetjes en leg de andere sneetjes met de sla naar beneden erop. Leg elke sandwich op een bordje.Je mag wel wat weglaten, maar niet toevoegen. Beetje kruiden extra is geen probleem. Fruitige maaltijdsalade met kip recept 2 3 personen 20-30 min. bereiden Hoofdgerecht Ingrediënten salade ● 2-3 kipfilets ● 1 bouillonblokje kip ● 1 bouillonblokje groente ● zakje rucola ● 2 appels (kanzi of vergelijkbare fris-zoete harde appel) ● ¼ galia meloen ● ¼ ananas ● klein trosje druiven ● 100 g jonge kaas ● 1 citroen Ingrediënten sausje ● 3 eetlepels zure room ● 3 eetlepels mayonaise ● 1 theelepel mosterd ● 2 theelepels kerriepoeder Bereiding: Zet een pan water op het vuur met de bouillonblokjes en de kip (gaartijd ca. 15 minuten). Snijd de appels, meloen, ananas en jonge kaas in kleine blokjes en doe ze in een kom. Doe er een flinke scheut azijn over. Halveer de druiven en doe ze in de kom. Haal de gare kip uit het water en scheur deze in stukjes al ze een beetje afgekoeld is. Pak een grote schaal en leg daar als eerste de sla in, daaroverheen de fruitmix(sap achterlaten in de kom), daaroverheen de kip en als laatste het sausje. Serveertip Heerlijk met ciabatta Je mag wel wat weglaten, maar niet toevoegen. Beetje kruiden extra is geen probleem. Mini stokbrood-sandwiches met gerookte forel recept10 sandwiches 15 min. bereiden Hapje ● vis ● mediterraan Ingrediënten ● 1 (campagne)stokbrood of 1 donkerbruin stokbrood ● 2 bakjes tzatziki van 200 g ● ½ kropje radicchio, de blaadjes in stukken ● 30 g rucola, in stukken ● 200 g gerookte forel, in stukken van 5-6 cm ● ½ bosje dille Bereiden: Snijd het stokbrood in 10 stukken van ca. 4 cm en snijd de stukken open. Bestrijk de snijvlakken royaal met tzatziki. Verdeel de radicchio en rucola over de onderste helften en leg de stukken forel en een toefje dille erop. Leg de bovenkant van de stokbroodjes erop en steek de sandwiches met een coctail prikker vast. Extra benodigd Coctailprikkers Je mag wel wat weglaten, maar niet toevoegen. Beetje kruiden extra is geen probleem. |
Contactgegevens |
Deel deze pagina |
Contact
| Laat een bericht achter | Zoeken |